Gratavinum la bodega del Priorat de la familia Cusiné (Parés Baltà) presenta novedad en monovarietal de cariñena fruto de un ambiente único que captura cualquier amante de la naturaleza y del vino.

Coster de Gratavinum 100% cariñena resume tota la esencia del Priorat en una botella: vides centenarias de cariñena, plantadas en la ladera (en catalán, “coster”), que extraen y expresan a la perfección la pureza y la fuerza del terruño del Priorat. Un vino que se funde con la pizarra del Priorat.

 

Priorat Coster GratavinumCoster 2007

El resultado es un vino de color granate oscuro, con reflejos granas y capa alta. En nariz es intenso, con notas de grafito, tierra húmeda, confituras de frutos negros, eucaliptus y notas minerales. La entrada en boca es potente, con una gran cantidad de taninos de calidad extraordinaria que le aportan una sensación táctil aterciopelada y dulce. Hallamos de nuevo las notes minerales y de grafito muy intensas, con una acidez excelente y posgusto muy largo.
Un auténtico tesoro del que sólo se han elaborado 550 botellas.

[separator type=’transparent’ color=” thickness=” up=’15’ down=’15’]

GRATAVINUM, la màgia del Priorat

En els salvatges i abruptes paisatges del Priorat es duu a terme una àrdua lluita per la supervivència de la vinya: terrenys pedregosos, cultiu en terrasses, clima extrem. Un ambient únic que captiva qualsevol amant de la natura i del vi. L’any 2003, Joan i Josep Cusiné, les seves mullers Ma Elena Jiménez i Marta Casas (enòlogues de Parés Baltà), i l’enòleg Jordi Fernández, van decidir iniciar un aventura al Priorat.

Així va néixer GRATAVINUM, contracció de Gratallops (poble on es troba el celler) i Vinum, vi en llatí, un homenatge a la terra on creixen les vinyes i als pioners en el seu cultiu: els romans

Parés Baltà, territori i vinyes ecològiques des de 1790

L’origen de Parés Baltà es remunta al segle XVIII, quan el 1790 es van plantar les primeres vinyes que actualment envolten el celler. Avui, dos-cents anys més tard, el celler Parés Baltà ofereix una gran varietat de vins i caves reconeguts nacional i internacionalment que, a més d’una gran qualitat, tenen un caràcter propi que transmet l’essència dels seus orígens. Joan i Josep Cusiné Carol, la generació més jove de la família, van prendre les regnes de l’empresa l’any 2000 aportant idees noves i fresques al celler però sense perdre el respecte a l’experiència i al patrimoni dels seus antecessors. Així mateix, les seves dones, M. Elena Jiménez i Marta Casas, enòlogues del celler, han contribuït a desenvolupar els nous vins i a incrementar la qualitat dels mateixos.

La família Cusiné té cellers a les denominacions d’origen Penedès i Cava (Parés Baltà), DOQ Priorat (Gratavinum) i a la DO Ribera del Duero (Dominio Romano).